Matematik

potens - % stigning

28. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg hvor mange procent en vægt stiger når den tilsvarende længte vokser med 30%

Længden er en funktion af vægten. Der er tale om en potensfunktion

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Fy = (Fx)^a
1,3 = (Fx)^a
osv. når du kender a.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af mathon


hvis y er længden og x vægten

y = b*x^a

yo = b*xo^a

1,3yo = b*[(1+p/100)*xo]^a

1,3yo = b*(1+p/100)^a*xo^a

1,3yo = (1+p/100)^a*(b*xo^a) = (1+p/100)^a*yo

1,3yo = (1+p/100)^a*yo

(1+p/100)^a = 1,3

1+p/100 = 1,3^(1/a)

p/100 = [1,3^(1/a) - 1]

p = [1,3^(1/a) - 1]*100

Skriv et svar til: potens - % stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.