Matematik

planer i rummet..

28. maj 2007 af Guruen (Slettet)
Hej Alle og glædelig pinse :)

Jeg sidder lige nu og laver opgaver som forberedelse til skriftlig eksamen i morgen. Jeg er dog stødt på et kritisk problem..

A(2,0,0) B(0,3,0) C(0,0,4)
et plan gennem, disse punkter skal findes..
Ikke andet er givet - hvad så med en normalvektor?, hvordan kan jeg finde den, den skal da bruges?

eller er det bare 2x + 3y + 4z = 0
eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af The nørd (Slettet)

nej :) du laver en AB og en AC vektor, og finder krydsproduktet af de to vektorer og så har du din normalvektor til planen :)
skal selv op imorgen :S

Svar #2
28. maj 2007 af Guruen (Slettet)

åh, tak.. JEg vidste bare at der var en ting jeg ikk lige havde fået med..

men held og lykke med i morgen så..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du skal opstille en parameterfremstilling.

plan : (x,y,z)=(A)+s(AB)+t(AC),

ta' nu krydsproduktet af vektor AB X AC. Dette og punktet A, indsættes i ligningen for en plan.

Svar #4
28. maj 2007 af Guruen (Slettet)

kan det passe at jeg får krydsproduktet, altså normalvektoren, til at blive n= (0,0,-2) ?
for så bliver min plan bare
alpha: -2z +8= 0
er det så bare et plan, der ligger vandret (parallelt med) i forhold til det plan x og y- akserne udspænder?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg får normalvektoren til n=(12,8,6) eller n=(6,4,3).

Svar #6
28. maj 2007 af Guruen (Slettet)

okay?
kan du vis emig udregningerne? får ligemeget hvordan jeg har lavet får jeg det til at i to at koordinaterne er 0..!?!

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg bruger min lommeregner til, at udregne det :/

Men vektorene jeg indskriver er AB = (-2,3,0) og AC = (-2,0,4)

Svar #8
28. maj 2007 af Guruen (Slettet)

okay.. havde fået skrevet AC forkert ned.. dér lå fejlen.. tak :) for hjælpen - så må vi bare håbe det går op nu ;)

Skriv et svar til: planer i rummet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.