Matematik

Integrale

28. maj 2007 af qaker (Slettet)
hej, jeg vil lige confirme med jer herinde:

x^-2
grænserne: 1-3

2ln(3)-2ln(1) = ln (3/1) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af uksomi (Slettet)

2*ln(3/1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af peter lind

Hvis jeg har forstået opgaven rigtigt er dit svar forkert. -x^-1 er en stamfunktion til x^-2. det er ln(x) ikke.

Svar #3
28. maj 2007 af qaker (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, det er da 2ln(3)/2ln(1) , så er det da 2/2 = 1 ?

Svar #4
28. maj 2007 af qaker (Slettet)

Ville en komme med hele regneudtrykket ? igen. integralet af x^-2, med grænserne ønskes

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af Peter_F (Slettet)

Er øvre grænse -3 eller 3?

Svar #6
28. maj 2007 af qaker (Slettet)

grænsen går fra 1 til 3 :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Sx^-2dx med grænserne 1-3
[1/(1-2)x^(1-2)] (1-3)<->
[-x^(-1)](1-3) <->
-1^(-1)+3^(-1) <->
-2/3

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2007 af Peter_F (Slettet)

integralet af x^-2 , med nedre grænse 1 og øvre grænse 3. Samtlige stamfunktioner til x^-2:

F=-x^(-1) + C

Det ønskede integral bliver derfor:
-3^(-1)-(-1^(-1)) = -1/3 + 1 = 2/3

Kunne ikke lige overskue en bedre notation :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2007 af uksomi (Slettet)

undskyld
-3^(-1)+1^(-1)=2/3

Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.