Matematik
Faktorisering af et 3'gradspolynomium
28. maj 2007 af
Fr00gi (Slettet)
Jeg har styr på, at hvis jeg fx vil opskrive et 3'gradspolynoium med rødderne 3,4 og 10. Så skriver jeg:
p(x)=a(x-3)(x-4)(x-10)
Men hvad så hvis jeg vil opskrive et 3'gradspolynomium med kun 2 rødder? På forhånd tak.
p(x)=a(x-3)(x-4)(x-10)
Men hvad så hvis jeg vil opskrive et 3'gradspolynomium med kun 2 rødder? På forhånd tak.
Svar #1
28. maj 2007 af Peter_F (Slettet)
Så skriver du bare den samme rod to gange...
Eksempel:
p(x)=a(x-3)(x-10)(x-10)
Eksempel:
p(x)=a(x-3)(x-10)(x-10)
Skriv et svar til: Faktorisering af et 3'gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
