Matematik

rumgeometri, find punktet

28. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)


Om linjen m er det oplyst:
x=-1-2s
y=2+4s
z=3+s
Om punktet B(-10,6,11)

På linjen m ligger punktet P, således at vektorPB er vinkelret på m.
Beregn kordinatsættet til P


-------------------------
Jeg udnytter at skalarproduktet to vektor = 0 når de står vinkelrep på hinanden.
men jeg kommer ud i nogle andengradsligninger, som giver forkert resultet

Her er linket hvis det er lettere OPG 4
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-3VMH.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af Jargal (Slettet)

jeg mener du skal finde PB*(-2,4,1)=0
så får du s, og indsætter i linjen m parameterfremstilling
uden 2gradsligninger

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Punktet P's koordinater er fastlagt ved linjens paramterfremstilling (da P ligger på linjen). Punktet P skrives således som (-1-2s,2+4s,3+s). Derefter beregnes vektor PB let. Nu skal s bestemmes, således at skalarproduktet mellem vektor PB og linjens retningsvektor er 0. Til sidst findes de søgte koordinater ved at sætte den fundne s-værdi ind i linjens parameterfremstilling.

Svar #3
28. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

hvis jeg kalder vektor PB's kordinater p1, p2, p3

-2s*p1 + 4s*p2 + 5s*p3=0

(-2s)*(-1-2s) + (4s)*(2+4s)+ (5s)*(3+s)=0
når jeg ganger det her ud får jeg jo en anden gradsligning
25s^2 + 25s = 0
det er jo forkert det her

hvordan beregner jeg punktet PB let:
-10-p1
6-p2
11 -p3
ER det det her jeg skal sætte ind
for så får jeg jo tre ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2007 af Jargal (Slettet)

PB>
-10-(-1-2s)
6-(2+4s)
11-(3+s)

PB* (-2,4,1)=0

Svar #5
28. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

Nu forstår jeg hvad i mente

Tusinde tak............... :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af Jelly (Slettet)

hvordan beregnede man PB let?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af Jelly (Slettet)

Er PB så:

-10-(-1-2s)= 2s-9
6-(2+4s)= 4-4s
11-(3+s)= 8-s

Hvad gør man så?


Skriv et svar til: rumgeometri, find punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.