Matematik
Differentialligning
28. maj 2007 af
eightx2 (Slettet)
Har ikke mødt denne type før:
dy/dt = -3,5sqrt(y)
Er det meningen, at man skal bruge f(x)=c*exp(kx) med k=-3,5?
Jeg har forresten ikke en randbetingelse opgivet, men har fundet dy/dt til y=529 (=-80,5).
dy/dt = -3,5sqrt(y)
Er det meningen, at man skal bruge f(x)=c*exp(kx) med k=-3,5?
Jeg har forresten ikke en randbetingelse opgivet, men har fundet dy/dt til y=529 (=-80,5).
Svar #3
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Du får y=(-1,75x+k)². For at bestemme k skal du vide noget mere.
De sidste tal du har fundet kan ikke benyttes til at beregne k.
Skal du bestemme den fuldstændige løsning?
De sidste tal du har fundet kan ikke benyttes til at beregne k.
Skal du bestemme den fuldstændige løsning?
Svar #4
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Nope..
Det er egentlig opg. 5 i http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter06/2006-8-1V_MED.pdf jeg kigger lidt på.
Det er egentlig opg. 5 i http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter06/2006-8-1V_MED.pdf jeg kigger lidt på.
Svar #7
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Hvordan er sidste del af opgaven tænkt at skulle laves? For jeg ender bare op med samme f(t) som før.
Desuden, hvad ville være korrekt at angive som definitionsmængde til den første f(t)? y>=0, men det er den jo altid, da der indgår ^2, men man kan jo heller ikke skrive t E R. Er det bare t>=0 ?
Desuden, hvad ville være korrekt at angive som definitionsmængde til den første f(t)? y>=0, men det er den jo altid, da der indgår ^2, men man kan jo heller ikke skrive t E R. Er det bare t>=0 ?
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
