Matematik
Potensfunktion f(x)=X^a
28. maj 2007 af
Hr_polynom (Slettet)
Hejsa
Jeg skal til mundlig prøve, kunne bevise at for:
potensfunktionen f(x)=x^a gælder F´(x)=a*x^a-1
Jeg kan simpelthen ikke forstå bevises...
Er der nogle der kan forklare beviset på skrift ?
Mange tak på forhånd.
Mvh Steffen
Jeg skal til mundlig prøve, kunne bevise at for:
potensfunktionen f(x)=x^a gælder F´(x)=a*x^a-1
Jeg kan simpelthen ikke forstå bevises...
Er der nogle der kan forklare beviset på skrift ?
Mange tak på forhånd.
Mvh Steffen
Svar #2
29. maj 2007 af JesperJuul (Slettet)
Går ud fra at du mener f'(x) og ikke F'(x)?
Har du lov til at bevise den ud fra formlen for en sammensat funktion? Hvis du har, er den jo let nok.
Se på denne formel, og forstå den, prøv så beviset igen.
Har du lov til at bevise den ud fra formlen for en sammensat funktion? Hvis du har, er den jo let nok.
Se på denne formel, og forstå den, prøv så beviset igen.
Svar #3
29. maj 2007 af Hr_polynom (Slettet)
Jeg mener f´(x) ja :)..sorry og jeg har lover til at bevise den ud fra formlen for sammensat funktion....
Jeg har set på så mange beviser at min hjerne ikke lige kan se forskel på det lige nu
Jeg har set på så mange beviser at min hjerne ikke lige kan se forskel på det lige nu
Skriv et svar til: Potensfunktion f(x)=X^a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
