Matematik
bestem en ligning
29. maj 2007 af
chiqqa (Slettet)
hey alle sammen...
har temmelig meget brug for jers hjælp til denne opgave:
grafen for funktionen med forskriften:
f(x)= x^3-6x^2+21x+1
har tangent der er parallel med linjen til tangenten
y= 9x+11
bestem en ligning til denne forskrift?
håber i kan hjælpe mig :=)
på forhånd TAK
har temmelig meget brug for jers hjælp til denne opgave:
grafen for funktionen med forskriften:
f(x)= x^3-6x^2+21x+1
har tangent der er parallel med linjen til tangenten
y= 9x+11
bestem en ligning til denne forskrift?
håber i kan hjælpe mig :=)
på forhånd TAK
Svar #1
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Løs
f'(x)=9
da hældningskoefficienten til f'(x) skal være den samme som ved y.
f'(x)=9
da hældningskoefficienten til f'(x) skal være den samme som ved y.
Svar #4
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Du skal jo bruge f'(x0), x0 og f(x0) for at bestemme din ligning, så du mangler bare f(x0).
Svar #5
29. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Du finder x-koordinatens tilhørende værdi ved at sige f(2). Det giver 27.
Så kan du finde tangentligningen:
y - 27 = 9(x-2)
Løs med hensyn til y...
Så kan du finde tangentligningen:
y - 27 = 9(x-2)
Løs med hensyn til y...
Skriv et svar til: bestem en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
