Matematik

Differentialligning

29. maj 2007 af Cristiano (Slettet)
Hey Mates!

Nu har jeg snart kæmpet mig igennem hele følgende eksamenssæt, men én enkelt opgave forstår jeg slet ikke:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0581SF.pdf

Opgave e, jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er man skal indse, og hvordan man løser det. Håber der er nogle, der kan hjælpe mig :) Har set en del opgaver af den type efterhånden, og forstår simpelthen ikke, hvad man skal..

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af The nørd (Slettet)

her skal du finde f'(x)
og så sætte det ind isteder for der hvor der står dy/dx, og fu kender din y, det er bare din funktion for f, så sætter du bare f(x) ind på y's plads og så skulle det gerne være ens til sidst :)

Svar #2
29. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

OK, jeg prøver lige..

f'(x) = e^x + x * e^x

e^x + x * e^x = (y/x) + x

e^x + x * e^x = ((x * e^x)/(x)) + x * e^x

Hvad skal jeg så gøre for at komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af MutacH (Slettet)

så ser du hårdt på den ligning, og ser at der står det samme på højre side som der gør på venstre side! :D. du ska helst regne lidt ned så det ses tydeligt..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2007 af MutacH (Slettet)

e^x + x * e^x = ((x * e^x)/(x)) + x * e^x

trækker du (x * e^x) fra på begge sider, du får:
e^x = (x * e^x)/x
e^x = e^x
TRUE! :D

Svar #5
29. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

sejt nok, mange tak!:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/index.php?id=48987

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.