Matematik
Opg. 5037 fra eksamensopgaver
19. januar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa.. Jeg står og har brug for hjælp til denne opgave:
"Figuren viser et tværsnit af en beholder. Tværsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x. Tværsnittet har omkredsen 10.
Bestem længden af rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt."
Det er opg. 5037 som er i eksamensopgavebogen for matematik på b-niveau i 2.g..
Håber på et svar hurtigst muligt...
"Figuren viser et tværsnit af en beholder. Tværsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x. Tværsnittet har omkredsen 10.
Bestem længden af rektanglets sider, når tværsnittets areal er størst muligt."
Det er opg. 5037 som er i eksamensopgavebogen for matematik på b-niveau i 2.g..
Håber på et svar hurtigst muligt...
Svar #1
19. januar 2003 af RE (Slettet)
her er mit forslag
omkredsen af beholderen:
10=2x+2y+2pix*0,5 isoler y i denne
arealet af beholderen:
2xy+pi(x^2)*0,5
indsæt nu dit fundne udtryk for y på ys plads i udtrykket for arealet
nu har du en arealfunktion,A(x).
Denne skulle meget gerne give noget a la A(x)=-3,571x^2 + 10x
denne skal du nu differentiere og sætte lig nul
her skulle du meget gerne få en x værdi a la 1,4003
siden på figuren er 2x dvs at siden er lig 2*1,4003
og i det udtryk for y du fandt i starten indsætter du nu x-værdien 1,4003 for at få den anden side
jeg håber at det var nogenlunde forståeligt
hilsen Rune
omkredsen af beholderen:
10=2x+2y+2pix*0,5 isoler y i denne
arealet af beholderen:
2xy+pi(x^2)*0,5
indsæt nu dit fundne udtryk for y på ys plads i udtrykket for arealet
nu har du en arealfunktion,A(x).
Denne skulle meget gerne give noget a la A(x)=-3,571x^2 + 10x
denne skal du nu differentiere og sætte lig nul
her skulle du meget gerne få en x værdi a la 1,4003
siden på figuren er 2x dvs at siden er lig 2*1,4003
og i det udtryk for y du fandt i starten indsætter du nu x-værdien 1,4003 for at få den anden side
jeg håber at det var nogenlunde forståeligt
hilsen Rune
Svar #2
20. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg er ikke helt med på hvordan du reducerer 2xy+pi(x^2)*0,5
hvor y-værdien altså er sat ind. Jeg kan bare ikke få det til at passe... Håber du gider at hjælpe så jeg kan få den færdig :)
Hilsen Xabbu
hvor y-værdien altså er sat ind. Jeg kan bare ikke få det til at passe... Håber du gider at hjælpe så jeg kan få den færdig :)
Hilsen Xabbu
Skriv et svar til: Opg. 5037 fra eksamensopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
