Matematik
lommeregn
29. maj 2007 af
kurdish20 (Slettet)
hej
hvad får du på din lommeregn når du trykke
6000 . 1.030^6 -1
----------------=38810
0.030
jeg får ikke 38810 på min lommeregn men får i sted for 79592375,32
hvad kan det skyldtes endelig for jeg syntes det sker tit med min lommeregn at der kommer en anden tal
hvad får du på din lommeregn når du trykke
6000 . 1.030^6 -1
----------------=38810
0.030
jeg får ikke 38810 på min lommeregn men får i sted for 79592375,32
hvad kan det skyldtes endelig for jeg syntes det sker tit med min lommeregn at der kommer en anden tal
Svar #1
29. maj 2007 af mathon
skyldes formentlig forkert eller manglende anvendelse af parenteser:
6000/0,03*1,03^6 -1 = 238809,46
6000/0,03*[1,03^6 -1] = 38810,50
Svar #2
29. maj 2007 af blyb (Slettet)
Vil du skrive (6000*1.03^(6-1))/(0.03) ... ?? Er det sådan? jeg får ingenitng af de to ting der hehe :) Altså 6000 gange 1 komma 03 i 6-1 divideret med 0.03?
Svar #4
30. maj 2007 af kurdish20 (Slettet)
nå jeg troede ellers at man skulle gør sådan for det er sådan de viser det på min bog
1.030^6 -1
6000 ----------------=38810
0.030
1.030^6 -1
6000 ----------------=38810
0.030
Skriv et svar til: lommeregn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
