Matematik
Differentialligning
29. maj 2007 af
Cristiano (Slettet)
Hey, jeg har kig på endnu en diffenrentialligning, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til - vil så gerne have styr på det, og tror, jeg får det igennem eksempler:=)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf
Opgave 7..
Jeg regner med, at jeg har løst første delopgave rigtig:
fm(1) = -(3-1)^2+1
fm(1) = -4 + 1
fm(1) = -3
y - yo = a(x-x0)
y - 3 = -3(x-1)
y = -3x+6
Den skulle gerne være løst rigtigt, men nogen, der gider hjælpe mig med den anden delopgave? :)
Jeg starter med at differentiere g(x):
g'(x) ln(x+1) + 1/2 * x^2
Sætter g'(x) ind i stedet for dx/dy
ln(x+1) + 1/2 * x^2 = -(y-x)^2 + 1
Sætter g(x) ind i for y
ln(x+1) + 1/2 * x^2 = -((x+1)^-1)+x-x)^2 + 1
Hvordan kommer jeg så videre?
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0584SF.pdf
Opgave 7..
Jeg regner med, at jeg har løst første delopgave rigtig:
fm(1) = -(3-1)^2+1
fm(1) = -4 + 1
fm(1) = -3
y - yo = a(x-x0)
y - 3 = -3(x-1)
y = -3x+6
Den skulle gerne være løst rigtigt, men nogen, der gider hjælpe mig med den anden delopgave? :)
Jeg starter med at differentiere g(x):
g'(x) ln(x+1) + 1/2 * x^2
Sætter g'(x) ind i stedet for dx/dy
ln(x+1) + 1/2 * x^2 = -(y-x)^2 + 1
Sætter g(x) ind i for y
ln(x+1) + 1/2 * x^2 = -((x+1)^-1)+x-x)^2 + 1
Hvordan kommer jeg så videre?
Svar #1
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Du differentierer forkert.
g(x) = 1/(x+1)+x
g'(x) = -1/(x+1)^2+1
g(x) = 1/(x+1)+x
g'(x) = -1/(x+1)^2+1
Svar #2
29. maj 2007 af Cristiano (Slettet)
Arh, ja, dooh, jeg sidder jo og integrerer..
(-1/(x+1)^2)+1 = -(y-x)^2 + 1
Sætter g(x) ind for y
(-1/(x+1)^2)+1 = -(x+1)^-1+x-x)^2
Så langt, så godt..men jeg kan bare ikke se, hvordan jeg kommer videre?
(-1/(x+1)^2)+1 = -(y-x)^2 + 1
Sætter g(x) ind for y
(-1/(x+1)^2)+1 = -(x+1)^-1+x-x)^2
Så langt, så godt..men jeg kan bare ikke se, hvordan jeg kommer videre?
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
