Matematik
isolation af LN
30. maj 2007 af
Ralphi (Slettet)
Hej alle,
jeg sidder og læser til mat eksamen og ved ikk hvordan man isolerer ln. Jeg har et eksempel her:
13,4*ln(x)-21,8 = 30
Hvordan løser man denne ligning?
Tak på forhånd
jeg sidder og læser til mat eksamen og ved ikk hvordan man isolerer ln. Jeg har et eksempel her:
13,4*ln(x)-21,8 = 30
Hvordan løser man denne ligning?
Tak på forhånd
Svar #1
30. maj 2007 af holretz (Slettet)
Se her:
13,4*ln(x)-21,8 = 30 <=> 13,4*ln(x) = 30 + 21,8
<=> 13,4*ln(x) = 51,8
<=> ln(x) = 51,8/13,4
<=> e^ln(x) = e^(51,8/13,4)
<=> x = e^(51,8/14,4)
13,4*ln(x)-21,8 = 30 <=> 13,4*ln(x) = 30 + 21,8
<=> 13,4*ln(x) = 51,8
<=> ln(x) = 51,8/13,4
<=> e^ln(x) = e^(51,8/13,4)
<=> x = e^(51,8/14,4)
Skriv et svar til: isolation af LN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
