Matematik

EKSAMEN 2007 maj

30. maj 2007 af eldurum (Slettet)
Hej alle sammen ville bae li spørge om hvad i synes om den skriftlige eksamen for Mat. på B-nivaeu, er der nogle der har været oppe??

Jeg synes den var fucking svær, og det sidste spørgsmål havde da intet med matematik at gøre :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2007 af hes (Slettet)

Fuldstændig enig i det sidste med at opgave 15 var latterlig og irrelevant i matematisk sammenhæng. Gad godt vide hvordan de har tænkt sig at rette den opgave.
Resten af opgaverne synes jeg nu ikke var så svære igen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2007 af Cecimort (Slettet)

Ud af nysgerrighed, hvad handlede den irrelevante opgave om?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2007 af Sansnom (Slettet)

Opgave 15

Forskere i Kræftens Bekæmpelse har fulgt 70 danske patienter, som fik konstateret tarmkræft i perioden 1985-1990, med henblik på at afdække, om det sociale netværk har betydning for patienternes evne til at overleve sygdommen.

Undersøgelsen viser ifølge forskerne, at tarmkræftpatienter, der er blevet enlige på grund af skilsmisse eller dødsfald, før sygdommen bliver konstateret, har hele 40 % større risiko for at dø sammenlignet med patienter, der har en partner.

Undersøgelsen præsenteres i en avis, hvor der fremsættes følgende påstand: ”Det er en rigtig god idé at finde en at lave sammen med. Ægteskaber reder kræftpatienter”.

a) Kommentér denne påstand ved at stille 3 kritiske spørgsmål til påstanden eller undersøgelsen.


Opgaven kan godt ses som matematik (statistik) indenfor emnet stikprøver - men den er godt nok meget anderledes end "normale" opgaver. Mit gæt er, at man blot skal have 3 rimeligt punkter, så får man 5 point. Jeg glæder mig til at se evalueringen af sættet - både for denne opgave og for et par af de andre opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2007 af Sansnom (Slettet)

Ud over opgave 15 (og måske opgave 13), var sættet helt som forventet. Jeg er således ikke enig i, at det var specielt svært.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2007 af nikolaj_olsen (Slettet)

Jeg er enig med Sansnom. Der var dog bemærkelsesværdigt mange opgaver omkring funktioner (11 ud af 15). Det undrede mig også, at der ikke var opgaver, hvor man skulle finde rødder til en 2.gradsligning.
Opgave 13 synes jeg var lidt svær med den redegørelse, og i opgave 15 fik jeg ikke ret meget matematik ind over.

Skriv et svar til: EKSAMEN 2007 maj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.