Matematik
Vektorfunktion
01. juni 2007 af
Atomalf333 (Slettet)
hej folkens..jeg sidder med noget repetetion inden eksamen..og har fået en opgave jeg ikk helt kan se hvordan skal gribes an..
En bane kurve A er beskrevet
(x(t))= (e^0,5t*cos(5t)
(y(t)) (e^0,5t*sin(5t)
og kurve B
(x(t) (4t-5)
(y(t) = (3t-5)
Bestem det tidspunkt i intervallet t[0;3] hvor de er tættest på hinanden..nogen der har en ide til hvordan det kan løses?
En bane kurve A er beskrevet
(x(t))= (e^0,5t*cos(5t)
(y(t)) (e^0,5t*sin(5t)
og kurve B
(x(t) (4t-5)
(y(t) = (3t-5)
Bestem det tidspunkt i intervallet t[0;3] hvor de er tættest på hinanden..nogen der har en ide til hvordan det kan løses?
Svar #1
01. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Afstanden er givet ved f(t)=sqrt((y2-y1)²+(x2-x1)²).
Når afstanden er mindst er f'(t)=0.
Når afstanden er mindst er f'(t)=0.
Svar #2
01. juni 2007 af Madsst (Slettet)
Du må skulle minimere længden af en vektor der beskriver afstanden mellem de to funktioner til tiden, t, ved at vælge t. En sådan vektor er givet ved:
Z=(e^0,5t*cos(5t)-4t+5;e^0,5tsin(5t)-3t+5).
Find så længden af vektoren og minimer mht t.
Z=(e^0,5t*cos(5t)-4t+5;e^0,5tsin(5t)-3t+5).
Find så længden af vektoren og minimer mht t.
Skriv et svar til: Vektorfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
