Engelsk
Udvidet tid
20. januar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Ville blive glad hvis, der var nogle som ville se på denne her oversættelse og se om den er ok, men ing. form og sætningsopbygning
Den moderne landmand
(fra vor udsendte medarbejder)
Heste er ved at vende tilbage til de engelske marker: prisen på benzin er i færd med at ruinere mange landmænd, eller gør det i alle tilfælde vanskeligt at få det til at løbe rundt. Joe Henson, der driver en gård i landsbyen Morton, mener, at heste er ved at blive et mere almindeligt syn på de engelske marker.
”Stadig flere mennesker opdager, at heste er mere økonomiske end maskiner”, sagde Henson, da han talte ved et møde i går. Hele tiden mens han talte, viste han lysbilleder af gamle, hestetrukne maskiner.
”Folk fortæller mig tit, at de ønsker at skifte fra traktorer til heste, men de ved ikke, hvordan de skal gøre det”.
Der var så mange mennesker i salen, at flere hundrede måtte stå op. Mens han talte, kom der pludselig et højt vrinsk fra salen – en eller anden forsøgte at være morsom. Ingen lo, og Henson fortsatte. Alle sad og lyttede med stor interesse til resten af talen, og de klappede stadig, da formanden gik hen til talerstolen for at afslutte mødet.
The modern farmer
Horses are returning back to the English fields: the prize on petrol is ruining a lot of farmers, or does it in all cases difficult to make the ends meet.
Joe Henson, who drives a farm in the village Morton thinks that horses are about to become a more common sight on the English fields. “Still more people discover that horses are more financial than machines”, said Henson, when he spoke at a meeting yesterday.
The whole time while he spoke he showed slides of old horse-drawn machines.
“People often tell me that they wish to change from tractors to horses, but they don’t know how they should do it.
There were many people in the hall that several hundred people stood up. While he spoke, all of a sudden there came a loud neigh from the hall – somebody tried to be amusing. Nobody laughed and Henson continued. Everybody sat and listened with big interest to the rest of the speech, and they still clapped when the chairman over to the platform to end the meeting.
Den moderne landmand
(fra vor udsendte medarbejder)
Heste er ved at vende tilbage til de engelske marker: prisen på benzin er i færd med at ruinere mange landmænd, eller gør det i alle tilfælde vanskeligt at få det til at løbe rundt. Joe Henson, der driver en gård i landsbyen Morton, mener, at heste er ved at blive et mere almindeligt syn på de engelske marker.
”Stadig flere mennesker opdager, at heste er mere økonomiske end maskiner”, sagde Henson, da han talte ved et møde i går. Hele tiden mens han talte, viste han lysbilleder af gamle, hestetrukne maskiner.
”Folk fortæller mig tit, at de ønsker at skifte fra traktorer til heste, men de ved ikke, hvordan de skal gøre det”.
Der var så mange mennesker i salen, at flere hundrede måtte stå op. Mens han talte, kom der pludselig et højt vrinsk fra salen – en eller anden forsøgte at være morsom. Ingen lo, og Henson fortsatte. Alle sad og lyttede med stor interesse til resten af talen, og de klappede stadig, da formanden gik hen til talerstolen for at afslutte mødet.
The modern farmer
Horses are returning back to the English fields: the prize on petrol is ruining a lot of farmers, or does it in all cases difficult to make the ends meet.
Joe Henson, who drives a farm in the village Morton thinks that horses are about to become a more common sight on the English fields. “Still more people discover that horses are more financial than machines”, said Henson, when he spoke at a meeting yesterday.
The whole time while he spoke he showed slides of old horse-drawn machines.
“People often tell me that they wish to change from tractors to horses, but they don’t know how they should do it.
There were many people in the hall that several hundred people stood up. While he spoke, all of a sudden there came a loud neigh from the hall – somebody tried to be amusing. Nobody laughed and Henson continued. Everybody sat and listened with big interest to the rest of the speech, and they still clapped when the chairman over to the platform to end the meeting.
Svar #1
20. januar 2003 af Kaare (Slettet)
Horses are returning to the English fields: the price of petroleum is in the process of ruining many farmers or at least of making it difficult to make ends meet. Joe Henson who runs a farm in th village of Morton believes that horses are becoming an increasingly common sight on the English fields. "An increasing number of people are discovering that horses are more cost effective than machines" said Henson when he talked at a meeting yesterday. While he was talking he constantly showed [jeg er ikke helt sikker på hvad lysbilleder hedder] of old horse drawn machines. "People often tell me that they want to change from tractors to horses but they are not sure how to do it". There were so many people in the hall that several hundred of them had to stand. While he was speaking a loud neigh suddenly sounded from the somewhere in the hall - someone was trying to be funny. Nobody laughed and Henson continued. Everyone listened with genuine interest to the reast of the speech and they were still clapping when the chairman went to the [er ikke 100% på en talerstol] to conclude the meeting.
Svar #2
20. januar 2003 af RE (Slettet)
Til kaares bud
Jeg er stort set enig, dog er nogle småting (meget små ting)
Hvis jeg husker rigtigt så
lysbillede = slide
talerstol = rostrum eller platform
der glemmes at sætte komma
de regler der glemmes er at komma sættes mellem sideordenede sætninger og omkring parentetiske sætninger med selvstændig meddelelse
Jeg er stort set enig, dog er nogle småting (meget små ting)
Hvis jeg husker rigtigt så
lysbillede = slide
talerstol = rostrum eller platform
der glemmes at sætte komma
de regler der glemmes er at komma sættes mellem sideordenede sætninger og omkring parentetiske sætninger med selvstændig meddelelse
Svar #3
20. januar 2003 af Kaare (Slettet)
Ja fuldstændig rigtigt... jeg sætter bare aldrig kommaer i en tekst før jeg går den igennem efterfølgende og det virker ikke som om kommasætningen i dette tilfælde var det helt store problem så det sprang jeg over fordi jeg var for doven :~)
Skriv et svar til: Udvidet tid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
