Matematik

Den trigonomiske grundrelation (idiotformlen)

02. juni 2007 af dina88 (Slettet)
Hej studi's
Hvis den trigonomiske grundrelation er denne:

cos^2 (x)+sin^2 (x) = 1

Kan man så også sige:

cos^2 (kx)+ sin^2 (kx) = k

Eller er det bare noget jeg har hjemmebrygget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2007 af mathon

"Eller er det bare noget jeg har hjemmebrygget?"

JA!

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2007 af blackduck (Slettet)

#0
Hvis du først har:

cos^2 (10)+sin^2 (10) = 1

er det jo klart, at det ikke ændre sig fordi du istedet for ti skriver 2*5. Det giver stadig 1 :)

cos^2 (2*5)+sin^2 (2*5) = 1

Svar #3
02. juni 2007 af dina88 (Slettet)

okey...så ligemeget hvad k er, så vil svaret altid blive 1?

så man kan eksempelvis godt sige at:

cos^2 (kx)+sin^2 (kx) = 1, og vedtage at det er en regel udledt af "den trigonomiske grundrealtion"


Svar #4
02. juni 2007 af dina88 (Slettet)

okey, har fået styr på det. Ellers tak Blackduck:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2007 af Riemann

Det du laver er i princippet bare et variabelskift. Hvis du har, at

cos^2 (x)+ sin^2 (x) = 1

så kan du definere en variabel til at være

y= x/k

Nu gælder

cos^2 (ky)+ sin^2 (ky) = 1

Svar #6
03. juni 2007 af dina88 (Slettet)

okey tak, det er måske en god ting st huske til eksamen, når jeg skal til at forklare hvad det sker:-)

Skriv et svar til: Den trigonomiske grundrelation (idiotformlen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.