Matematik
polynomier
03. juni 2007 af
Yndlingsbabe (Slettet)
hvis jeg bliver stillet en opgave der lyder sådan:
undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+x^2+x+6
hvad gør jeg så? har ikke fået fat i fidusen med polynomier større end 2.grads....
nogen der gider vise mig hvordan og forklare hvad de gør...?
hjælp
undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+x^2+x+6
hvad gør jeg så? har ikke fået fat i fidusen med polynomier større end 2.grads....
nogen der gider vise mig hvordan og forklare hvad de gør...?
hjælp
Svar #1
03. juni 2007 af Waterhouse (Slettet)
Du indsætter -2 på x's plads i polynomiet, og regner ud. Hvis resultatet bliver 0, er -2 en rod.
Svar #2
03. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Beregn p(-2) = (-2)³+(-2)²-2+6 = 0.
Det viser at x=-2 er en rod.
Det viser at x=-2 er en rod.
Skriv et svar til: polynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
