Fysik
energi-sætningen.
03. juni 2007 af
Bumster (Slettet)
et bræt er l=2m og massen 5kg. (hænger nedad).
brættet kan rotere frit omkring akse A (den ene ende af brættet).
mens brættet hænger stille, skydes et projektil med massen 10g ind mod brættes nederste ende (vinkelret ind på) og sætter sig fast.
Brættes inertimoment omkring akse A. I=1/3*M*l^2. og massemidtpunktet C af brættet kan antages at ligge i afstanden l/2=1m.
(håber det er til at forstå)
a) efter affyring af skuddet ser man at brættet svinger en maksimal vinkel på 20grader ud fra ligevægt.
Beregn ved brug af energisætningen brættes vinkelhastighed (w) i den nederste position lige efter at projektilet har boret sig fast ind i brættet.
håber nogen kan hjælpe. :D
brættet kan rotere frit omkring akse A (den ene ende af brættet).
mens brættet hænger stille, skydes et projektil med massen 10g ind mod brættes nederste ende (vinkelret ind på) og sætter sig fast.
Brættes inertimoment omkring akse A. I=1/3*M*l^2. og massemidtpunktet C af brættet kan antages at ligge i afstanden l/2=1m.
(håber det er til at forstå)
a) efter affyring af skuddet ser man at brættet svinger en maksimal vinkel på 20grader ud fra ligevægt.
Beregn ved brug af energisætningen brættes vinkelhastighed (w) i den nederste position lige efter at projektilet har boret sig fast ind i brættet.
håber nogen kan hjælpe. :D
Svar #1
03. juni 2007 af peter lind
Du skal beregne højdeforskellen h af tyngdepunktet i laveste og højeste position. Den potentielle energiforskellen er så m*g*h. I den laveste position er dette den kinetiske energi. Ud fra det skulle du så kunne beregne vinkelhastigheden.
Skriv et svar til: energi-sætningen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
