Matematik

Lineær funktion

04. juni 2007 af dsb (Slettet)
Bevis A

a*x1+b=y1

a*x2+b=y2

(a*x2+b)-(a*x1+b)=y2-y1

Er der nogen der kan gøre det klart hvorfor det bliver til y2-y1 , hvor kommer det minus fra ??

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2007 af Riemann

du trækker den første ligning fra den anden...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)

I den oprindelige forskrift dvs. y = ax + b, plusser du, derfor kan du modsat trække dem fra på begge sider.. Ligning regel jo :)

Svar #3
04. juni 2007 af dsb (Slettet)

Hmm...er det virkelig så enkelt...tak !

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)

Ja det er det faktisk... :)

Svar #5
04. juni 2007 af dsb (Slettet)

Det var lige før jeg fik røde ører her... :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)

Narj da, ingen grund til :)

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.