Matematik

14x^2-12x+9

05. juni 2007 af Anne-123456 (Slettet)
Når jeg får et stykke der lyder således:
14x^2-12x+9

Hvad skal jeg så gøre?
Hvad er hurtigst, nemmest?

& hvilke fejl skal jeg passe på at gøre.


Dette er uden hjælpemidler.



Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af dnadan (Slettet)

jeg formoder, at du skal løse andengradsligningen:
14x^2-12x+9=0
Dette gøres ved brug af løsningsformlen for en andengradsligning...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af Ibsen_18 (Slettet)

Hejsan..

Du skal først finde D eller diskriminanten.

a=14 b=-12 c=9

D=b^2-4ac

Herefter bruger du den egentlige formel

-b+kvadratroden(d)/2a og -b-kvadratroden(d)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2007 af En_Fisk (Slettet)

"-b+kvadratroden(d)/2a og -b-kvadratroden(d)/2a"
Dette kan kun bruges, hvis D>0. Og hvis D>0, har ligninger 2 løsninger
Hvis D=0, så har ligningen kun én løsning, og så skal du bruge ligningen: -b/2a for at få løsningen.
hvis D<0 er der ingen løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2007 af allan_sim

#3.
Tja, ovenstående kan sådan set også bruges, når D=0. I så fald er kvadratroden også bare lig med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

har fået svarene

x = 0,132 v x = 0,032

er det rigtigt ?

Skriv et svar til: 14x^2-12x+9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.