Fysik

FSA 2007 FYSIK/KEMI EKSAMEN

05. juni 2007 af Realmilapool (Slettet)
Hi!

Jeg har brug for hjælp til afgangsprøven i næste uge i fysik/kemi. Klassen opgiver:

- Det periodiske system
- Gødning
- Magnetisme
- Radioaktivitet
- Syrer/baser

Ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre, hvordan jeg skal stille min disposition op osv. Vi har ikke prøvet en prøveeksamen, så er totalt "freaked out".. :) Kan I fortælle nogle fif's og evt. hvordan det foregik? Nogle ting jeg skal afholde mig fra m.m.

Ved godt hvordan det rent praktisk bliver (2 timer) osv. men er squ lidt nervøs anyway.

Håber I kan hjælpe mig.

P.s. gamle noter om ovenstående emner modtages gerne.

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Jeg vil foreslå, at du til hvert emne skriver de ting ned du finder relevante, og de ting du kan risikere at blive spurgt om, samt forsøg der hører til forsøget. Måske 1-2 A4-side om hvert emne, så når du til eksamen ved præcist hvad du skal tage fat i, ligegyldigt hvad du trækker. Det gjorde vi til eksamen og det gav i hvert fald et flot resultat for mit vedkommende :)

Jeg ved ikke helt hvordan selve eksamen foregår, er det stadig gruppeeksamner, hvor flere grupper er oppe samtidig? I så fald har man i hvert fald MASSERE af tid til at arbejde forsøget igennem.

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2007 af Kelvoin (Slettet)

Sørg for at være godt forberedt i hver af de enkelte ting.
Går ud fra du ikke selv kan vælge hvad du vil op i af følgende ting.

En eksamen er man altid nervøs for, og det kender alle præcis ligeså godt som dig selv. Du kan finde eksempler på hvilket forsøg du kan lave i de enkelte ting. I magnetisme eks. kan du lave eksemplet med jernspånerne på en glasplade med en jernkerne under, hvor du ser hvorledes mønsteret dannes. Held og lykke ..

Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juni 2007 af M;e (Slettet)

En god idé vil være at lave en disposition; altså en plan for alle de opgivne emner - således at du, når du har trukket emnet, blot kan hive din stak papirer om eks. magnetisme frem.
I denne disposition vil det være godt at have notater i stikordsform samt forsøgsbeskrivelser af de forsøg, der vil være passende at bruge inden for de givne emner.

En anden god idé er, hvis du bare tænker på det som en almindelig prøve til en prøve. Det plejer at være rigtig stille (og virkelig hyggeligt) til eksaminer af den slags - lærerne går formentlig rundt og drikker kaffe, og spiser rundstykker.
Derfor skal du bare slappe af og glæde dig over, at du får lov at prøve at gå til en prøve, inden du måske skal på gymnasiet.

Det skal nok gå, held og lykke ;-)

Svar #4
10. juni 2007 af Realmilapool (Slettet)

Tak for de mange gode råd. Det er ihvertfald alt sammen noget jeg kan bruge til noget. Er pt. i gang med at lave en disposition og skrive teori til hvert forsøg. Jeg er bare stødt på et problem. Det drejer sig om forsøget "En vekselstrømsgenerator", som jeg bare ikke kan finde ud af. Hvis der er nogen, der ved noget om det, ville det være super.

Skriv et svar til: FSA 2007 FYSIK/KEMI EKSAMEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.