Fysik
bølgelængder lys
06. juni 2007 af
Kamelkalle (Slettet)
Hejsa allesammen - og Godaften (:
Jeg sidder lige og skriver lidt om lys og sådan.
Men jeg kom til at tænke på.. det der med bølgelængder osv. hvordan fungere det egentligt? Jeg ved at de er der og hvad de kan gøre.. men hvordan 'fungerer' de, hvis I forstår mig ret..
Jeg sidder lige og skriver lidt om lys og sådan.
Men jeg kom til at tænke på.. det der med bølgelængder osv. hvordan fungere det egentligt? Jeg ved at de er der og hvad de kan gøre.. men hvordan 'fungerer' de, hvis I forstår mig ret..
Svar #1
10. juni 2007 af adj1 (Slettet)
Bølgelængden er hvor langt der er mellem 2 "ens" punkter på bølgen fx fra bølgetop til bølgetop.
Bølgelængden betegnes med det græske bogstav "lambda" og SI-enheden (standard-enheden) er meter.
Formler:
v = [lambda] * f , hvor v = hastighed og f = frekvens.
v kan erstattes med c = 3,0*10^8 m/s = 300.000.000 m/s hvis der er tale om elektromagnetisk stråling, herunder synligt lys.
T = 1 / f , hvor T = Svingningstiden.
Disse 2 kan kombineres: T = [lambda] / v
T måles i Hz = Hertz der er det samme som (1/s) = (1/sekund) = pr. tid. = pr. sekund.
Bølgelængden betegnes med det græske bogstav "lambda" og SI-enheden (standard-enheden) er meter.
Formler:
v = [lambda] * f , hvor v = hastighed og f = frekvens.
v kan erstattes med c = 3,0*10^8 m/s = 300.000.000 m/s hvis der er tale om elektromagnetisk stråling, herunder synligt lys.
T = 1 / f , hvor T = Svingningstiden.
Disse 2 kan kombineres: T = [lambda] / v
T måles i Hz = Hertz der er det samme som (1/s) = (1/sekund) = pr. tid. = pr. sekund.
Skriv et svar til: bølgelængder lys
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
