Matematik

HJÆLP! eksamen imorn pleas

07. juni 2007 af 3400 (Slettet)
Hey jeg har brug for hjælp vedr. min bevis: T^2=r*r1*r2*r3. Jeg mangler eksampler på udførte opgaver med dette bevis. Hjælp jeg er desperat pleas så har du gjordt dagens gerning. På forhånd tak !

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2007 af mathon


du ved
når, r_a, r_b og r_c er radier i trekantens udvendige røringscirkler
at:

T = r*s = r_a(s-a) = r_b(s-b) = r_c(s-c)

hvoraf

T^4 = r*s * r_a(s-a) * r_b(s-b) * r_c(s-c)

T^4 = [s*(s-a)*(s-b)*(s-c)] * [r*r_a*r_b*r_c]

T^4 = T^2 * [r*r_a*r_b*r_c], da T^2=s*(s-a)*(s-b)*(s-c) i følge Herons formel

T^2 = r*r_a*r_b*r_c

Skriv et svar til: HJÆLP! eksamen imorn pleas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.