Matematik
enhedscirklen
08. juni 2007 af
ViSe (Slettet)
Hej alle..
Jeg skal snart op til matematike eksamen, og selvom jeg går i 3.g, har jeg ikke rigtigt fået styr på enhedscirklen (pinligt), så da jeg skal køre nogle beviser igennem, vil jeg høre om der er nogle som kan forklare mig noget om:
cos(90-u)=sinu og cos(u-90)=sinu
Håber der er nogle som gider hjælpe:)
Jeg skal snart op til matematike eksamen, og selvom jeg går i 3.g, har jeg ikke rigtigt fået styr på enhedscirklen (pinligt), så da jeg skal køre nogle beviser igennem, vil jeg høre om der er nogle som kan forklare mig noget om:
cos(90-u)=sinu og cos(u-90)=sinu
Håber der er nogle som gider hjælpe:)
Svar #1
08. juni 2007 af mathon
cos(90-u)=sinu og cos(u-90)=sinu
fås af
cos(x-y) = cos(x)*cos(y)+sin(x)*sin(y)
som i dette tilfælde giver:
cos(90-u) = cos(90°)*cos(u) + sin(90°)*sin(u) =
0*cos(u) + 1*sin(u) = sin(u)
og
cos(V)= cos(-V), som kan ses af enhedscirklen
og
cos(u-90°) = cos(-(u-90°)) = cos(90°-u) = sin(u) jvnf.
ovenstående
Skriv et svar til: enhedscirklen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
