Matematik

variabelsammenhæng

08. juni 2007 af Gulbebek (Slettet)
hej .

Jeg skal op til mundtlig mat om en uge. Og jeg er gået i stå på et af opgaverne.

Variabelsammenhæng:
- gør rede for ligefrem propertionalitet og for lineær sammenhæng mellem to variable, og giv bevis formel for a
giv et eksempel på anvendelsen af den lineære vækstmodel.

Plz hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2007 af holretz (Slettet)

1) Du ved at en lineær sammenhæng kan skrives som y=a*x+b

2)ligefrem proportionalitet har man når b=0 i det ovenstående så: y=a*x

3) Et typisk anvendelses-eksempel på en lineær vækstmodel er situationer hvor du har en starttakst og derefter betaler pr. enhed. Skoleeksemplet er taxikørsel: pris= starttakst + antal kørt kilometer * pris pr. kilometer.

p = s + k * p_kilometer


Et typisk eksempel på en ligefrem proportionalitet er optankning: du giver x antal kroner pr. liter, så:


pris = antal liter tanket * pris pr. liter

p = l * p_l


Svar #2
08. juni 2007 af Gulbebek (Slettet)

Okey tak skal du ha :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2007 af mathon


to variable x og y er ligefrem proportionale, hvis den ene variabel bliver n gange større, når den anden gør det

udgangsværdier xo og yo

yo/xo = (n*yo)/(n*xo) = a

forholdet y/x er altså kostant lig med a

y/x=a
eller

y = a*x altså en ret linje gennem (0,0)

Svar #4
09. juni 2007 af Gulbebek (Slettet)

Okey tak skal du ha.. det er virkelig indviklet men jeg skal nok klare den :)

Nogen der kender et par sider omkring matematik på c niveau ? Skal nemlig snart op , og kan ikke forstå nogle af opgaverne ..

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Du kan prøve at kigge på www.matema10k.dk :)

Svar #6
09. juni 2007 af Gulbebek (Slettet)

Argh 1000 tak , det var lige det jeg havde brug for :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2012 af FaxeKondi (Slettet)

Til svar #1 - til fremtidig brug evt.

Det hedder ikke: pris = antal liter tanket * pris pr. liter, men:

pris i alt = pris pr. liter * antal liter tanket.

K ændrer sig nemlig ikke, men det gør x og y. Prisen på literen er jo den samme, men det er antal liter jo ikke, det variere. Derfor er dette ikke helt korrekt det du har fremvist.


Skriv et svar til: variabelsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.