Fysik

hjælp!

08. juni 2007 af Chicano (Slettet)
jeg har en opgave her som jeg ikke ved hvilken formel der skal bruges:

Et batteris evne til at levere strøm angives ved dets ladning, ofte angivet i enheden amperetimer (Ah).

c) Hvor lang tid kan batteriet holde varmelegemet tændt, når batteriet indeholder 40 Ah?

mvh

Svar #1
08. juni 2007 af Chicano (Slettet)

håber at nogle kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2007 af Stenalt (Slettet)

Kommer an på effekten af varmelegemet...

Svar #3
08. juni 2007 af Chicano (Slettet)

den mener jeg ikke står på opgaven, men kan den ikke findes ved hjælp p = u * I?

her er hele opgaven:

2. Elektrisk bagrude
Et elektrisk varmelegeme til bagruden af en bil består af 10 ens metaltråde, der er forbundet parallelt. Hver tråd har længden 1,10 m og tværsnitsarealet 0,040 mm2. Trådene er lavet af et materiale med resistiviteten 4,10 • 10-7 O•m.

a) Bestem resistansen af hver af trådene og varmelegemets samlede resistans.

Varmelegemet sluttes til bilens batteri, som har hvilespændingen 12,0 V og den indre resistans 0,20 O.

b) Bestem strømstyrken i kredsløbet og polspændingen over batteriet,

c) Hvilken brøkdel (i procent) af den elektriske effekt omsættes i batteriet?

Et batteris evne til at levere strøm angives ved dets ladning, ofte angivet i enheden amperetimer (A•h).

d) Hvor lang tid kan batteriet holde varmelegemet tændt, når batteriet inde-
holder 40 A•h?

Svar #4
08. juni 2007 af Chicano (Slettet)

jeg har lavet a, b, c. kan jeg bruge nogle af svarene?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2007 af mathon


d) t = Q/I = 40*Ah/I

som kan beregnes, når du har besvaret b)

a)
hver tråds resistans er 11,275 Ohm
varmelegemets resistans er 1,1275 Ohm

b) strømstyrken i kredsløbet er 9,04 A
polspændingen over batteriet er 10,1921 V

c) 15,1%

d) t = 40*Ah/I = 40*Ah/(9,04*A) = 4,425 h =
4timer 25minutter 30sekunder

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2007 af mathon


...dårlig overskrift!!!...

Svar #7
08. juni 2007 af Chicano (Slettet)

hehe...men ja det giver mening nu...mange tak folkens.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2007 af Lays (Slettet)

Hvordan ser udregningerne til opgave c ud?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2009 af p-forever (Slettet)

Hey!

Ville ikke lave en ny tråd for den samme opgave :)

Jeg sidder fast i b) og c)

Kan I hjælpe mig? 


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.