Fysik

pære

08. juni 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvis man forbinder en 60 W pære til en stikkontakt. Og man så skal finde ud af hvor mange Ampere den giver er det så ikke:

60/230 = 0,2 A
Men skal en pære ikke bruge MINDST 5-6 A for at lyse?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2007 af holretz (Slettet)

1) Din udregning af strømstyrken er god nok for P=U*I.

2) Du kan ikke sige noget generelt om hvor mange ampere der skal løbe igennem en pære for at den lyser.

Du kan jo se umiddelbart af effektformlen, at du kan opnå den samme effekt ved at have lav spænding og høj strømstyrke eller høj spænding og lav strømstyrke.

Svar #2
08. juni 2007 af Lisa02 (Slettet)

okay, mange tak.

Hvad er egentlig forskellen på volt og ampere?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2007 af Pelle89 (Slettet)

Volt er energien pr. ladning der kommer igennem, ampere er ladning pr sekund.

:D håber du kan forstå det :D

Svar #4
08. juni 2007 af Lisa02 (Slettet)

ladning vil sige, hvor mange coloumb der kommer pr. sekund?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Jeps.

Volt = Joule/Coloumb og Ampere = Coloumb/sekund

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Nej, ladning er lig coloumb. Ikke coloumb pr. sekund.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2007 af mathon


lige for at samle op:

overalt i det følgende refereres til JÆVNSTRØM!!!

1 Ohm er modstanden i en 10 cm konstantantråd med tykkelsen 0,25mm.

1 Ampére er styrken af den strøm, som løber igennem to uendelig lange, parallelle ledere, hvis de anbragt i afstanden 1 m fra hinanden udøver en gensidig kraftpåvirkning på 2*10^(-7) N/m.

1 Volt er den elektrisk potentielle energiforskel pr. ladning mellem to lederpunkter, hvis mellemliggende modstand er 1 Ohm, når lederen gennemløbes af en strøm på 1A.

P = U*I = R*I^2 = U^2/R [W] = [V*A] = [Ohm*A^2] = [V^2/Ohm]

E = P*t = U*I*t [Ws] = [J]

I = Q/t [C/s] = [As/s] = [A]

Skriv et svar til: pære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.