Fysik

FYSIKEKSAMEN HJÆLP!

09. juni 2007 af seje_mig (Slettet)
Hej

jeg skal til fysikeksamen men har brug for hjælp..

jeg skal måske op i "elektriske hjælpemidler", hvad kan man fortælle om det??? hvilke underemner?

Skal lige siges det er på folkeskoleniveau..

pfh. tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2007 af mathon


"elektriske hjælpemidler"

...fra morgen til aften trykker du - som mange andre - dagen igennem på tænd- og slukknapper til "elektriske hjælpemidler", som er det teknologiske grundlag for din og andre europæeres høje levefod, hair-styler, Ipod, PC, mobil - you name it!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2007 af mathon


...din mor ELSKER vaske- og opvaskemaskinerne, da du jo repeterer til FSA-prøverne, og derfor ikke hjælper til i hjemmet, som du i øvrigt bruger som en tankstation om dagen og en campingplads en del af natten!...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2007 af mathon


...inden du går til prøve, opdager du, at din top er krøllet! Ind i tørretumbleren med den. To minutter senere ta'r du toppen på og vandrer selvtillidsfuldt til møde med fysikcensor.

Hvordan klarer man sig UDEN en TØRRETUMBLER???...

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2007 af mathon


...i øvrigt:::

overalt i det følgende refereres til JÆVNSTRØM!!!

1 Ohm er modstanden i en 10 cm konstantantråd med tykkelsen 0,25mm.

1 Ampére er styrken af den strøm, som løber igennem to uendelig lange, parallelle ledere, hvis de anbragt i afstanden 1 m fra hinanden udøver en gensidig kraftpåvirkning på 2*10^(-7) N/m.

1 Volt er den elektrisk potentielle energiforskel pr. ladning mellem to lederpunkter, hvis mellemliggende modstand er 1 Ohm, når lederen gennemløbes af en strøm på 1A.

P = U*I = R*I^2 = U^2/R [W] = [V*A] = [Ohm*A^2] = [V^2/Ohm]

E = P*t = U*I*t [Ws] = [J]

I = Q/t [C/s] = [As/s] = [A]

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2007 af mathon


C er ladningsenheden Coulomb

Svar #6
09. juni 2007 af seje_mig (Slettet)

Mathon - jeg er ikke professor

men tak da

Skriv et svar til: FYSIKEKSAMEN HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.