Matematik

kvadratrod af 2

10. juni 2007 af Lisa02 (Slettet)
Ved det er meget nemt spg. men kvardrat roden af 2 er det ikke 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2007 af BanZ (Slettet)

nej..

hvad skal påløftet i anden potens for at give 2.?

1^2=1

1.41^2=2



Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

nej, for 1*1=1 så det er det ikke. Det er 1,4142

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2007 af Esbenps

Eller mere præcist 1,4142135623730950488016887242097 :-)

Kvadratroden af 2 har iøvrigt ikke noget endeligt antal decimaler; dvs. at antallet af decimaler fortsætter uendeligt. Den mest præcise måde at skrive tallet på er derfor bare


Svar #4
10. juni 2007 af Lisa02 (Slettet)

tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#1,#2:
Uha, det er forkert!


#3:
Det er ikke bare den mest præcise måde, det er den eneste korrekt måde!

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#5 Hvis man har en geometrisk opgave, skal man da skrive resultatet som et dicimaltal, da dette giver en bedre forståelse af forholdende/længderne. Så hvis svaret er a = sqrt(2) vil jeg mene at man burde skrive:

a = sqrt(2) (bølget lighedstegn) 1,414

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2007 af Esbenps

#6
Jeg ville skrive det eksakt, hvis jeg havde muligheden for det. Kun i fysik ville jeg approksimere, hvis nødvendigt...

Skriv et svar til: kvadratrod af 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.