Matematik
Polynomier
11. juni 2007 af
TEN (Slettet)
Har lige nogle problemer mht polynomier..
Hvordan kan grafen for 3 og 4 gradspolynomier se ud, og hvordan beregner man monotoni forhold?
Er det ikke bare at differentiere, sætte f'(x)=0 og isolere x?
og hvordan beregner man arealer af områder afgrænset af polynomier? Er det ikke bare med formlem F(b)-F(a) ?
Hvordan kan grafen for 3 og 4 gradspolynomier se ud, og hvordan beregner man monotoni forhold?
Er det ikke bare at differentiere, sætte f'(x)=0 og isolere x?
og hvordan beregner man arealer af områder afgrænset af polynomier? Er det ikke bare med formlem F(b)-F(a) ?
Svar #1
11. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
i) Grafen for et polynomium af grad n, har samlet set n-1 ekstremer og vandrette vendetangenter.
ii) Lige netop! Du skal løse ligningen f'(x) = 0.
iii) Det afhænger af hvilke områder du snakker om. (Husk, at det er graferne for polynomier, der afgrænser punktmængder -- ikke polynomierne selv.)
i) Grafen for et polynomium af grad n, har samlet set n-1 ekstremer og vandrette vendetangenter.
ii) Lige netop! Du skal løse ligningen f'(x) = 0.
iii) Det afhænger af hvilke områder du snakker om. (Husk, at det er graferne for polynomier, der afgrænser punktmængder -- ikke polynomierne selv.)
Skriv et svar til: Polynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
