Fysik
Totalrefleksion...
11. juni 2007 af
ingesn (Slettet)
Jeg skal til eksamen fortælle om brydning af bølger og totalreflektion..
Har godt set de fleste indlæg herinde, men det afklarer det ikke helt..
Totalreflektion beskrives i mine pairer således:
"Når en lysstråle ikke kan brydes og således ikke bevæger sig ned i det nye medie er der totalrefleksion.
Fænomenet optræder når brydningsforholdet er under 1 og indfaldsvinklen er tilpas stor.
Man kan vise at betingelsen for at totalrefleksion kan finde sted er at i < sin^-1(n)"...
Er der nogen der kan forklare formlen og om den på nogen måde hænger sammen med Snells lov?
Har godt set de fleste indlæg herinde, men det afklarer det ikke helt..
Totalreflektion beskrives i mine pairer således:
"Når en lysstråle ikke kan brydes og således ikke bevæger sig ned i det nye medie er der totalrefleksion.
Fænomenet optræder når brydningsforholdet er under 1 og indfaldsvinklen er tilpas stor.
Man kan vise at betingelsen for at totalrefleksion kan finde sted er at i < sin^-1(n)"...
Er der nogen der kan forklare formlen og om den på nogen måde hænger sammen med Snells lov?
Svar #1
11. juni 2007 af mathon
sin(i)/sin(b) = n
når i er så stor at sin(b) = *)sin(90°) = 1 - den såkaldte grænsevinkel g
gælder
sin(g) = n
eller
g = sin^-1(n)
*) at b er 90°, betyder at den reflekterede stråle bevæger sig i grænselaget mellem de to medier; idet i er en anelse mere end g er der TOTAL refelksion.
Svar #2
11. juni 2007 af adj1 (Slettet)
Du kan se det ved at prøve at kigge igennem en glasrude forfra og så stille og roligt dreje den så du til sidst kigger langs med den. På et tidspunkt nås det kritiske punkt hvor du fra den vinkel og større vinkler ikke kan se gennem ruden, men kun bruge den som spejl.
Svar #3
11. juni 2007 af ingesn (Slettet)
Tak for hjælpen ... Tror at det hjalp lidt.. Er det i der kaldes grænsevinklen når den får den rette størrelse?
Skriv et svar til: Totalrefleksion...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
