Fysik
Kastebevægelser
11. juni 2007 af
Masoz (Slettet)
Hey alle
skal op i fysik her imorgen, og skal kunne redegøre for de faktorer der har en betydning for kastebevægelser.
jeg er kommet ind på hastighed, vinkel, newtons 2. lov og kinetisk energi indtil videre. Kan I komme på noget som jeg ellers kan komme ind på?
Masoz
skal op i fysik her imorgen, og skal kunne redegøre for de faktorer der har en betydning for kastebevægelser.
jeg er kommet ind på hastighed, vinkel, newtons 2. lov og kinetisk energi indtil videre. Kan I komme på noget som jeg ellers kan komme ind på?
Masoz
Svar #2
11. juni 2007 af adj1 (Slettet)
Prøv at tale om det skrå kast måske. Det behandles som seperat lodret og vandret bevægelse. Se også "kanonligningen".
x(t) = v0 * cos(a) * t
y(t) = -½ * g * t^2 + v0 * sin(a) * t
xmax = (v0)^2 * sin(2a) * (1/g)
ymax = (v0)^2 * sin^2(a) * (1/(2g))
v0 = udganshastigheden
a = hældningsvinklen med vandret
g = tyngdeaccelerationen = 9,82 i DK
t = tiden målt i sekunder
Håber at det har hjulpet lidt.
x(t) = v0 * cos(a) * t
y(t) = -½ * g * t^2 + v0 * sin(a) * t
xmax = (v0)^2 * sin(2a) * (1/g)
ymax = (v0)^2 * sin^2(a) * (1/(2g))
v0 = udganshastigheden
a = hældningsvinklen med vandret
g = tyngdeaccelerationen = 9,82 i DK
t = tiden målt i sekunder
Håber at det har hjulpet lidt.
Skriv et svar til: Kastebevægelser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
