Fysik
Udledning af henfaldsloven
12. juni 2007 af
Tipp-Ex (Slettet)
Hey, nogen der har styr på hvordan man udleder (beviser) henfaldsloven, altså den den der eksponentielle funktion af tiden N(t) = N(0)*e^(-kt)
På forhånd tak.
På forhånd tak.
Svar #1
12. juni 2007 af peter lind
For meget små tidsintervallet må der forventes at antal henfald er propertopnal med tiden og antal af kerner y, der kan henfalde altså
DELTA y = -k*y*DELTA t hvor DELTA y er antal kerner der forsvinder ved henfalde. Minustegnet skyldes at antal af radioaktive kerner falder.
Omsat til differentialregnig giver dette
dy = -k*ydt eller dy/dt = -ky, hvilket er en differentialligning, som kan løses og som giver det resultat, du omtaler.
DELTA y = -k*y*DELTA t hvor DELTA y er antal kerner der forsvinder ved henfalde. Minustegnet skyldes at antal af radioaktive kerner falder.
Omsat til differentialregnig giver dette
dy = -k*ydt eller dy/dt = -ky, hvilket er en differentialligning, som kan løses og som giver det resultat, du omtaler.
Skriv et svar til: Udledning af henfaldsloven
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
