Fysik

effektforbrug

12. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej

der står i min opg at

en pc har et effektforbrug på 250 W

a. hvor meget elektriske energi bruger den på 12 timer


250*360000=90000000
---------------------= 7500000
12

Svar #1
12. juni 2007 af thelife (Slettet)

b. der står også

hvad koster det hvis prisen er 1,50 kr.kwh


7500000 * 1,50= er det sådan man gør

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2007 af holretz (Slettet)

Prøv at se her:

250 watt betyder at der bliver omsat 250 joule/sekund, fordi 1 watt er 1 joule/sekund.

Du ved at omsat energi = effekt * tid

E = P * t

(du kan se det direkte af definitionen på watt, der er joule/sekund at udtrykkey må se sådan ud)

Du skal altså skrive:

E = 250 * 12 * 60 * 60 = ? for at finde den omsatte energi i joule på 12 timer.

Hvis du vil have det i Kwh, kilowatthours, kilowatttimer, så skal du vide hvor mange joule en kilowatttime er. 1 kilowatttime er den omsatte energi på en time af effekten 1 KW = 1000 watt.
altså: 1Kwh = 1000*60*60 = 3600000 joule

for at omregne fra joule til Kwh skal du derfor dividere med 3600000

Altså E = 250 * 12 * 60 * 60 /(3600000) = ?

Tilsidst kan du så gange med prisen pr. Kwh for at finde den samlede pris

Svar #3
12. juni 2007 af thelife (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor kriver du 2 gange 60

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2007 af holretz (Slettet)

Se her:

Du har 250 joule/sekund der omsættes.

Du vil vide hvor mange joule der omsættes i 12 timer. Så skal du gange de 250 joule/sekund med det antal sekunder der er i 12 timer.
For at finde ud af hvor mange sekunder der er i 12 timer, så siger du 12 * 60 * 60, fordi der er 60 minutter i en time, og i hver time er der 60 sekunder.

Svar #5
12. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok tak

er endeligt varmeenergis formel sådan

E= m*c*t

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg plejer altid at skrive alle enheder, så kan man se, om man får resultatet ud i den rigtige enhed, sådan her:
250 J/s * 12 timer * 60 min/time * 60 sek/min.

Enhedsmæssigt ser det sådan ud:
J/s*timer*min/time*sek/min = Joule.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2007 af holretz (Slettet)

Til #5: du må ikke blande formlerne sammen. Hvis du skal udregne den omsatte energimængde, så skal du gange effekten med den forløbne tid: E = P*t

Den formel du skriver ligner en formel for energiændringenn når du kender den specifikke varmekapacitet c. Det er en anden historie. Du må ikke bare gå på formelsafari, du skal prøve at forstå hvornår man bruger en given formel og hvorfor.

Desuden skal du bruge de rigtige symboler. Et lille t er symbolet for tid, og et stort T er symbolet for temperatur. Hvis du ser disse symboler anvendt anderledes, så er det fordi forfatteren er en amatør.
Den ovenstående konvention er anvendt af alle professionelle.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2007 af holretz (Slettet)

Oj, ja, det er en god ide at skrive enhederne ved siden af, så man kan se om man får de rigtige enheder i resultatet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2007 af neverSTXagain (Slettet)

#0
Forbrug * antal timer du har forbruget = effekten
0,250kV * 12timer = 3KW ;)

//purak

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2007 af neverSTXagain (Slettet)

forbrugt* hahaha

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. juni 2007 af mathon


J er en alt for upraktisk lille energienhed i denne sammenhæng

E = P*t = 250W*12h = 3000Wh = 3kWh

pris: 3kWh*1,5kr/kWh = 4,50kr

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. juni 2007 af Riemann

#9
Formlen hedder
[Effekt} * [tid] = [Energi forbrugt]

SI-enhederne er

[Effekt]: W = J/s
[tid]: s
[Energi]: J

Når du bare skriver "forbrug" ville det mest logiske at dette forbrug var energien, som ialt blev brugt.

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Man hører så tit journalisterne sige "kilowatt", når de mener "kilowattimer", derfor er det, efter min mening, alfa og omega at have styr på enhederne. Hvis man ustandseligt hører de forkerte enheder nævnt for eksempel denne her "Stundenkilometer", som tyske journalister konsekvent siger, og der i dansk fjernsyn sige "vinden er 10 sekundmeter" og endelig, når "næsten alle kunstauktioner" siger: "Billedet er 40 gang 50 centimeter, så er det lige til at blive forvirret over.
Nåh ja! på vejskiltene står der også for eksempel 50 km, hvor der er tale om en hastighed. Det skrev jeg til folketingets trafikudvalg om og fik svaret:
"Det gør de i alle lande"

Det er ikke rigtigt. I Australien står der rigtige enhed.

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. juni 2007 af holretz (Slettet)

Til #13: Folketingets trafikudvalg burde vide, at de danske færdselstavler/vejafmærkninger og trafiksignaler følger wienerkonventionen af 1968 om trafikafmærkning og signalering.

Svar #15
13. juni 2007 af thelife (Slettet)

har varmeenergi så den samme formel som elektricitet

E=P*t

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. juni 2007 af Riemann

Sammenhængen, E=P*t , gælder altid, hvis P er konstant.

Svar #17
13. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvad mener du med hvis P er konstant

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Han mener, at den leverede mængde arbejde pr. tidsenhed er konstant, men der er jo altid lidt svingninger i forsyningen :

E(t) = P*t

ellers skulle det sådan ud:

E(P,t) = P*t

Svar #19
13. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå ok

tak

Skriv et svar til: effektforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.