Matematik

Andengradspolynomier

13. juni 2007 af anne89anne (Slettet)
Så har jeg taget fat på den mundtlige matematik - første eksamensspørgsmål lyder:
Du skal gøre rede for andengradspolynomiets graf - rødder, toppunkt og beliggenhed i koordinatsystemet. Rødderne og toppunktet har jeg vist styr på, men det andet er sandsynligvis gennemgået i 1.g - og grundet mit ikke så velstrukturede jeg er alle noter og lignende fra 1.g sporløst forsvundet. Så er der nogen der kan give mig en hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af Makilla85 (Slettet)

Jeg gjorde det, da jeg redegjorde for grafen, at jeg nævnte at den var:
-en parabel som er symmetrisk omkring den lodrette linje gennem TP
-hvad a, b og c bestemte:
a = parablens form/udseende
(a positiv - grenene vender opad, negativ - nedad, numerisk stor - smal og stejl, numerisk lille - bred og flad
b = skrp forskydninger (svært at definere)
c= skæringspunkt med y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2007 af Makilla85 (Slettet)

ups:
b = skrå forskydninger
(Vi skulle ikke vide mere om b, men jeg ved at andre på gammel reform har beviser herfor, vist noget med s og t)

Svar #3
13. juni 2007 af anne89anne (Slettet)

Og det er godt nok? Jeg skal ikke bevise et eller andet - er på ny reform:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=36378

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2007 af super-karla (Slettet)

Jeg Har lige været oppe i mindtlig matematik, fik 12 og der beviste jeg ikke noget, fortalte bare om det og skrev noget på tavlen ;-) < ny reform...

Svar #6
13. juni 2007 af anne89anne (Slettet)

Tusind tak for hjælpen =D Jeg kigger på det! # 5 Ny reform <3 <3 :P

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2007 af Makilla85 (Slettet)

Mit spørgsmål var noget nær det samme, og der beviste jeg formlen for TP og formlen for diskriminanten EFTER jeg havde fortalt det jeg skrev ved #2! Gennem beviset for diskriminanten kommer du jo også ind på rødder, og hvordan de findes (Fik også 12)

Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.