Matematik
Brøk :P
13. juni 2007 af
sneglens (Slettet)
Hey ;)
Jeg sidder og fumler med en dum brøk.
Hvordan viser man at:
(1/x)/(y/1)=y/x
Jeg sidder og fumler med en dum brøk.
Hvordan viser man at:
(1/x)/(y/1)=y/x
Svar #2
13. juni 2007 af paulv (Slettet)
Når man deler 2 brøker med hinanden er det de samme som at gange med den omvendte.
så (1/x)/(y/1) = (1/x)*(1/y)
når du ganger en brøk ganger du tæller med tæller og nævner med nævner:
Tæller: 1*1
Nævner: x*y
så det giver 1/xy og ikke y/x
så (1/x)/(y/1) = (1/x)*(1/y)
når du ganger en brøk ganger du tæller med tæller og nævner med nævner:
Tæller: 1*1
Nævner: x*y
så det giver 1/xy og ikke y/x
Svar #4
13. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Hvis du skal vise at (1/x)/(y/1)=(x/y) eller 1/(x*y)=x/y, kan du kun gøre det, hvis du må forudsætte at y={-1,1}
Hvis y=1 <=> (1/x)/(y/1)=(y/x)/(1/1)=x/y
Hvis y=-1 <=> (1/x)/(y/1)=)=(-y/x)/(-1/1)=x/y
Hvis y=1 <=> (1/x)/(y/1)=(y/x)/(1/1)=x/y
Hvis y=-1 <=> (1/x)/(y/1)=)=(-y/x)/(-1/1)=x/y
Svar #5
13. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Alle de steder, hvor jeg har skrevet x/y mener jeg selvfølgelig y/x :-)
Skriv et svar til: Brøk :P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
