Matematik
Definations af cosinus og sinus til vilkårlige trekanter
13. juni 2007 af
hyppeN (Slettet)
Hej.
Jeg skal til mundligt matematik give en definations af "cosinus og sinus til vilkårlige trekanter". Hvordan gør jeg det på den bedste måde (den måde lærerene synes mest om :P)?
Jeg skal til mundligt matematik give en definations af "cosinus og sinus til vilkårlige trekanter". Hvordan gør jeg det på den bedste måde (den måde lærerene synes mest om :P)?
Svar #1
13. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Hvordan lyder det fulde spørgsmål?
I en vilkårlig trekant gælder (co)sinusrelationen, men de har ikke så meget med definitioner at gøre...
I en vilkårlig trekant gælder (co)sinusrelationen, men de har ikke så meget med definitioner at gøre...
Svar #2
13. juni 2007 af hyppeN (Slettet)
Den lyder sådan:
GEOMETRI
Definition af cosinus og sinus til vilkårlige vinkler.
Ups, kom til at skrive trekanter istedet for vinkler. :S
GEOMETRI
Definition af cosinus og sinus til vilkårlige vinkler.
Ups, kom til at skrive trekanter istedet for vinkler. :S
Svar #3
14. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Hehe, så er det lidt mere forståeligt.
Jeg fik følgende definition i gymnasiet:
Tegn en cirkel med centrum i (0,0) og radius lig med 1. Hvis man ønsker at finde (co)sinus til fx 33 grader, tegner man en vinkel på 33 grader, hvor x-aksen er vinklens ene ben. Denne vinkel vil skære enhedscirklen, og sinus og cosinus defineres som koordinaterne til denne skærring. Cos(x)=1. koordinaten til vinklens skærring med enhedscirklen, sin(x)=2. koordinaten til vinklens skærring med enhedscirklen.
Jeg fik følgende definition i gymnasiet:
Tegn en cirkel med centrum i (0,0) og radius lig med 1. Hvis man ønsker at finde (co)sinus til fx 33 grader, tegner man en vinkel på 33 grader, hvor x-aksen er vinklens ene ben. Denne vinkel vil skære enhedscirklen, og sinus og cosinus defineres som koordinaterne til denne skærring. Cos(x)=1. koordinaten til vinklens skærring med enhedscirklen, sin(x)=2. koordinaten til vinklens skærring med enhedscirklen.
Skriv et svar til: Definations af cosinus og sinus til vilkårlige trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
