Matematik

Stamfunktioner

23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Der er denne her opgave jeg skal i gang med og nu er klappen røget ned :-( Det ville derfor være fantatisk hvis jeg kunne blive hjulpet "i gang" ;
Angiv samtlige stamfunktioner til hver af følgende funktioner:

a) f(x) = x^3 + 3x + 6

.. så skal alle tre led integreres, ikke?? så bliver x^3 til 1/4x^4 .. ? men hvad så med resten .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2003 af Jean

Jo bare fortsæt. 3x bliver til (3/2)x^2 og 6 til 6 x og husk konstanten ;-).

Hvis du bliver i tvivl:

http://integrals.wolfram.com/

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2003 af R-01xAPS (Slettet)

F'(x) = x^3+3x+6
F(x) = x^3+1,5x^2+6x+k

Du kan ikke bestemme k, da den kan være alle tal! Så ovenstående er stamfunktionen til F'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2003 af R-01xAPS (Slettet)

Unskyld.

F'(x) = 0,25x^4+1,5x^2+6x+K

Svar #4
23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

okay .. tak for hjælpen. Så langt så godt. Nu gælder det en anden opgave: hvis f(x)= e^x så er stamfunktionen e^x .. men hvad så hvis f(x)= e^-x er stamfunktionen så også e^-x ? :-s

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2003 af Jean

Nej. Du skal bruge kædereglen... på e^x og -x

Svar #6
23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Kædereglen !? Det ord har jeg aldrig hørt før :-s

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2003 af Jean

Aj.. Nu er det også mig der fjolser.. Jeg tænker på differentation !!

Du skal bruge partiel integration eller integration ved substitution.

Svar #8
23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Hehe .. ja .. jeg sidder og nørkler med partiel integration. Ifølge linket skal resultatet blive e^-x*(-1-x) .. men det kan jeg på ingen få det til at give .. ? Når jeg skal bruge stamfunktionen til e^-x som der står i formlen .. hvad er stamfunktionen så ?

Svar #9
23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)


Int(e^-x) = -e^-x +k
fordi

diff(-e^-x +k )=e^-x.


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.