Matematik

Differentialregning...

24. april 2004 af bml (Slettet)
Hej!

Jeg har lige en lille opgave som volder mig problemer. Man skal differentiere det følgende hvor r er en konstant:

(6/r)+pi*r^2

Skal man bruge kvotient-regnereglen på 6/r og produkt-regnereglen på pi*r^2, og derefter lægge det sammen?

Håber der er nogen der kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2004 af Lurch (Slettet)

f(x)=(6*r^-1)+pi*r^2
f'(x)=(-6*r^-2)+2pi*r

Svar #2
24. april 2004 af bml (Slettet)

Nåh, det var smart... Tak skal du have...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Hmm... hvis r er en konstant, så er jeg ikke helt med på hvad der foregår i #1. Mener du ikke, at r er en variabel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2004 af Lurch (Slettet)

hmm jeg gik ud fra r var en variabel. ellers er f'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Nemlig, det er også det jeg ville mene, men bml skriver jo at r er en konstant...

Skriv et svar til: Differentialregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.