Matematik
andengrads
14. juni 2007 af
karlmarx (Slettet)
er det ikke noget med at man kan finde forskriften for et andensgradspolymonium hvis man kender 3 punkter på dette?
hvis, hvordan kan det så gøres ?
hvis, hvordan kan det så gøres ?
Svar #3
14. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)
Hvis du har de to nulpunkter og et tredje vilkårligt punkt kan du. Så stiller du den bare op som en faktoriseret ligning.
Svar #4
14. juni 2007 af Riemann
Du har at
y = a*x^2+b*x+c
Endvidere har man tre punkter (x1,y1), (x2,y2), (x3,y3)
Ved indsættelse af disse punkter fås tre ligninger
y1 = a*x1^2+b*x1+c
y2 = a*x2^2+b*x2+c
y3 = a*x3^2+b*x3+c
Her er tre ligninger med tre ubekendte (a, b og c er de ubekendte), hvilket betyder problemet kan løses (hvis x1, x2 og x3 er forskellige fra hinanden).
a,b og c kan findes ved at løse ligningssystemet. Dette har jeg fået min computer til at gøre; se her:
http://www.fys.ku.dk/~sparre/ligninger.png
(undskyld at jeg ikke lavede bergningerner i hånden... )
y = a*x^2+b*x+c
Endvidere har man tre punkter (x1,y1), (x2,y2), (x3,y3)
Ved indsættelse af disse punkter fås tre ligninger
y1 = a*x1^2+b*x1+c
y2 = a*x2^2+b*x2+c
y3 = a*x3^2+b*x3+c
Her er tre ligninger med tre ubekendte (a, b og c er de ubekendte), hvilket betyder problemet kan løses (hvis x1, x2 og x3 er forskellige fra hinanden).
a,b og c kan findes ved at løse ligningssystemet. Dette har jeg fået min computer til at gøre; se her:
http://www.fys.ku.dk/~sparre/ligninger.png
(undskyld at jeg ikke lavede bergningerner i hånden... )
Skriv et svar til: andengrads
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
