Kemi

Hjælp til noget kemi NU

25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)
Hej jeg har problemer med følgende opgaver:

Målinger fra opgaven:

Masse af salicylsyre = 10,0 g

Masse af acetylsalicylsyre = 14,84 g


a) Beregner stofmængden af acetylsalicylsyre (produktet)

b) Beregner stofmængden af salicylsyre

c) "Beregn udbytteprocenten" => nogle som kender formlen?

på forhånd tak... håber nogle vil hjælpe

Mvh.

/Hrskitzo

Brugbart svar (3)

Svar #1
25. april 2004 af mette19985 (Slettet)

hmm.. det kan jeg kun svare på hvis jeg får en større sammenhæng, men som du har skrevet opgaven, kunne jeg forestille mig at det var hvor meget salicylsyre, der var i acetylsalicysyren... men er det, det du skal beregne? for så er det jo bare en god gammeldags procentregning...

Svar #2
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

er der ikke nogle som kan hjælpe`?

Svar #3
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

mette19985 ==> hvis jeg sender dig opgaven til din e-mail kan du så ikke prøve at kigge lidt på det?



Brugbart svar (4)

Svar #4
25. april 2004 af mette19985 (Slettet)

jo, men send i stedet e-mailen til [email protected] ... den anden bruges ikke... (burde rette den)

Svar #5
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

sender den NU

Svar #6
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Så er den sendt

Svar #7
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

har du modtaget den mette19985 ??

Kan du læse filen??

Brugbart svar (4)

Svar #8
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

det er da nemt nok:

a) n(acetylsalicylsyre) = 14,84g/M(acetylsalicylsyre)

b) n(salicylsyre) = 10,0g/M(salicylsyre)

Hvis der var overskud af ethansyreanhydrid som blev brugt i reaktionen skulle der dannes den samme stofmængde acetylsalicylsyre som der var salicylsyre.

n(acetylsalicylsyre)teoretisk = n(salicylsyre)

Derefter kan du udregne masse af det teoretiske udbytte.

m(acetylsalicylsyre)teoretsik = n(salicylsyre) * M(acetylsalicylsyre)


Brugbart svar (3)

Svar #9
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

hov, glemte udbytteprocenten:

m(acetylsalicylsyre)/m(acetylsalicylsyre)teoretisk * 100%

Svar #10
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Tak Kasper

Det lyder som om du er ret god til Kemi, kunne du ikke tænke dig at rette min kemi rapport? For så kunne jeg sende den til din mail.

Mvh
Hrskitzo

Brugbart svar (3)

Svar #11
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

tjo kunne jeg vel nok - men helst ikke i aften. Skal den afleveres i morgen ??

Svar #12
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Ja, desvære...

Brugbart svar (3)

Svar #13
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

har desværre ik tid - sorry, en anden gang vil jeg gerne rette dine rapporter :)

Svar #14
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Men ALT er lavet og der er måske kun 4 til af samme type som oven for. Det ville være super hvis du gad.

Svar #15
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

ok, hvis du får den iaften kan du så have kigget på den til imorgen?

mvh.
Hrskitzo

Brugbart svar (3)

Svar #16
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

har ik tid til det.. har selv noget aflevering der skal laves.

Brugbart svar (3)

Svar #17
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)

ja til i morgen aften..

Svar #18
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

ja super, hvad er din e-mail

Svar #19
25. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

ja super, hvad er din e-mail

Brugbart svar (2)

Svar #20
25. april 2004 af KemiKasper (Slettet)


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.