Fysik
Hvofor 1/2 i y=v0*sin(a)*-1/2*g*t^2?
15. juni 2007 af
Silversnail (Slettet)
Hej jeg sidder og er ved at repitere Fysik og kan ikke lige komme på hvofor 1/2 indgår i stedfunktionen for lodret bevægelse y=v0*sin(a)*-1/2*g*t^2?
Svar #2
15. juni 2007 af Esbenps
Den halve kommer fra integrationen fra a(t) til s(t). Det ser ud på følgende måde:
a(t) = -g (konstant (tyngde)acceleration)
v(t) = -g*t + v_0
s(t) = -1/2*g*t^2 + v_0*t + s_0
Integration er - lidt løst sagt - det modsatte af differentiation. Prøv at differentiere 1/2*g*t^2 mht. t. Det giver g*t, som det også skal være i v(t).
Iøvrigt mener jeg, at din formel er forkert. Det bør nok være y=v0*sin(a)*t-1/2*g*t^2; du mangler med andre ord et t i leddet med sin(a).
a(t) = -g (konstant (tyngde)acceleration)
v(t) = -g*t + v_0
s(t) = -1/2*g*t^2 + v_0*t + s_0
Integration er - lidt løst sagt - det modsatte af differentiation. Prøv at differentiere 1/2*g*t^2 mht. t. Det giver g*t, som det også skal være i v(t).
Iøvrigt mener jeg, at din formel er forkert. Det bør nok være y=v0*sin(a)*t-1/2*g*t^2; du mangler med andre ord et t i leddet med sin(a).
Skriv et svar til: Hvofor 1/2 i y=v0*sin(a)*-1/2*g*t^2?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
