Matematik

HJÆÆLP !!!

15. juni 2007 af sofie s (Slettet)
Er der nogen derude der kan hjælpemig med eksponentiel vækst?

det er til 1 hf mundtlig eksamen, har fået spørgsmålene opgivet.

det lyder :

Gør rede for den eksponentielle vækstmodel Y= b gange a i x'ende

Du skal bl.a. komme ind på betydningen af tallene a og b og på hvorden a og b kan bestemmes.

ved godt det nok er meget men håber virkelig virkelig nogen kan hjælpe mig

MVH sofie

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvilken del er det så, du gerne vil have hjælp til.

Svar #2
15. juni 2007 af sofie s (Slettet)

det hele tror jeg..

nok mest betydningen og hvorn de bestemmes

Svar #3
15. juni 2007 af sofie s (Slettet)

hvorn finder man x ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

X finder du ikke da det er den uafhængige variabel. Du kan kun finde den, hvis du kender både a, b og y.

Svar #5
15. juni 2007 af sofie s (Slettet)

hmm...

kan man finde y hvis man har alle de andre ??

Svar #6
15. juni 2007 af sofie s (Slettet)

jeg får opgivet a jeg sætter 12600 i banken med en rente på 3,4 procent hvorn ville du lave den så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

De forskellige variable isoleret:

y = b * a^x

b = a^-x * y

a = (y/b)^(1/x)

x = log(y/b)/log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#6 I dette tilfælde kender du a og b.

b er det indsatte beløb, altså 12600
a er fremskrivningsfaktoren, her 1+0,034
Tænk på den som K=Ko*(1+r)^n

Svar #9
15. juni 2007 af sofie s (Slettet)

kan man det? altså så tager jeg bar og rugen den forskrift for a finde x?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Igen kan du kun finde x hvis du kender y, men ellers så ja... Så isolerer du x som Zeta viste i #7

Svar #11
15. juni 2007 af sofie s (Slettet)

1000 tak, har funder ud a det nu håber jeg...

så har jeg lige et spørgsmål mere..

hva er en vinkelsum i et spørgsmål med ensvinklede trekanter?

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Jeg tror bare de mener summen af vinklerne. Som jo så gerne skulle være 180 grader, hvis det altså er en plan flade...

Skriv et svar til: HJÆÆLP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.