Matematik
Gør rede for?
17. juni 2007 af
irper (Slettet)
Hej.
Jeg sidder nu her en lørdag aften og har fundet ud af at jeg er lidt bagud til min mundtlige årsprøve i matematik.
Jeg sidder og gennemgår samtlige spørgsmål jeg kan trække, men så kommer der spørgsmål som dette:
"Gør rede for en forskrift og en graf for en lineær funktion."
og
"Gør rede for definitionen af cosinus, sinus og tangens."
Ja undskyld, det kan godt være det lyder dumt, men hvordan er det lige man ,gør rede, for noget.. jeg kan sagtens bevise og alt det der..
Håber der er en venlig sjæl, på en lørdag aften der kan hjælpe mig.
Tak
Jeg sidder nu her en lørdag aften og har fundet ud af at jeg er lidt bagud til min mundtlige årsprøve i matematik.
Jeg sidder og gennemgår samtlige spørgsmål jeg kan trække, men så kommer der spørgsmål som dette:
"Gør rede for en forskrift og en graf for en lineær funktion."
og
"Gør rede for definitionen af cosinus, sinus og tangens."
Ja undskyld, det kan godt være det lyder dumt, men hvordan er det lige man ,gør rede, for noget.. jeg kan sagtens bevise og alt det der..
Håber der er en venlig sjæl, på en lørdag aften der kan hjælpe mig.
Tak
Svar #1
17. juni 2007 af perjepsen (Slettet)
du har forhåbentlig en "bevis beskrivelse" i din bog?
der forklare beviserne for dig?
der forklare beviserne for dig?
Svar #2
17. juni 2007 af irper (Slettet)
Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener?
Jeg går i 1.g og tror ikke det er det der menes med det?
Kan godt være jeg udtrykte mig forkert før. Selve opgaven jeg kan trække hedder f.eks.:
"Funktioner.
Gør rede for en forskrift og en graf for en lineær funktion.
Bevis formlen for hældningskoefficienten a."
så er det der jeg ikke forstår hvad det vil sige at ,gør rede for, håber du kan komme med et uddybbende svar, selvom det er sent.
Tak
Jeg går i 1.g og tror ikke det er det der menes med det?
Kan godt være jeg udtrykte mig forkert før. Selve opgaven jeg kan trække hedder f.eks.:
"Funktioner.
Gør rede for en forskrift og en graf for en lineær funktion.
Bevis formlen for hældningskoefficienten a."
så er det der jeg ikke forstår hvad det vil sige at ,gør rede for, håber du kan komme med et uddybbende svar, selvom det er sent.
Tak
Svar #3
17. juni 2007 af Frede.. (Slettet)
Gør rede for cos, sin & tan.
Tegn enhedscirklen, forklar hvordan man aflæser cos på x-aksen, sin på y-aksen, og tangens på den tangent der hedder x=1. Evt. alle relationerne. ex. sin(a)/a = sin(b)/b = sin(c)/c, Du ved trekanten...
En forskrift for en lineær funktion er f(x)=ax+b.
b angiver hvor på y-aksen linien skærer, og a er hældningen.
Bevis det med et eksempel...
Bare med fx f(x)= 2x+3. Den går igennem punktet (0,3) og stiger 2 enheder på y-aksen hver gang du går én enhed ud på x-aksen....
Håber det er hjælp nok...Gør rede for plejer, også på uni, at betyde bevis...
Tegn enhedscirklen, forklar hvordan man aflæser cos på x-aksen, sin på y-aksen, og tangens på den tangent der hedder x=1. Evt. alle relationerne. ex. sin(a)/a = sin(b)/b = sin(c)/c, Du ved trekanten...
En forskrift for en lineær funktion er f(x)=ax+b.
b angiver hvor på y-aksen linien skærer, og a er hældningen.
Bevis det med et eksempel...
Bare med fx f(x)= 2x+3. Den går igennem punktet (0,3) og stiger 2 enheder på y-aksen hver gang du går én enhed ud på x-aksen....
Håber det er hjælp nok...Gør rede for plejer, også på uni, at betyde bevis...
Skriv et svar til: Gør rede for?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
