Matematik

Hmmm... stamfunktion

23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa...
Håber der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Har fået givet to funktioner, skal "blot" vise at g(x)=x^2*lnx er stamfunktion til f(x)=x(2lnx+1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2003 af RE (Slettet)

prøv at differentiere g(x) og se om du får f(x) (integrationsprøven)

Svar #2
23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja gid det var så let som det lyder.. Har du et forslag til hvordan jeg kan komme igang?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2003 af RE (Slettet)

differentier g(x) med produktreglen: (h*j)'=h'j+j'h

(x^2*ln(x))'=2xln(x)+(1/x)*x^2)

Svar #4
23. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Okay - den regel havde jeg helt glemt. NOk fordi det er lang tid siden. Må arbejde lidt videre med den så...
godnat :)

Skriv et svar til: Hmmm... stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.