Matematik

logaritmer

26. april 2004 af Maria17 (Slettet)
Hvordan skal denne regnes?

log(3x+6)=-0,3010

Er der en der gider gennemgå det skridt for skridt. For jeg tror ikke jeg forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2004 af PiaZorro (Slettet)

log(3x+6)=-0,3010 <=>
3x + 6 = e^(-0,3010) <=>
3x = e^(-0,3010) - 6 <=>
x = (e^(-0,3010)-6)/3

er det hjælp nok? jeg har altså ikke lige en lommeregner her der kan give et decimaltal

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2004 af sontas (Slettet)

nej det er forkerk.
log(3x+6)=-0,3010 <=>
3x+6 = 10^-3010.

Havde derimod stået
ln(3+6) ville PiaZorros have været korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2004 af PiaZorro (Slettet)

ja, ups. du har ret. tænker i ln og e fordi jeg lige har siddet med mine egne opgaver hvor der var en specielt nasty en med ln og e.

log(3x+6)= -0,3010 <=>
3x + 6 = 10^(-0,3010) <=>
3x = 10^(-0,3010) - 6 <=>
x = (10^(-0,3010)-6)/3 <=>
x = -1,83

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2004 af 404error (Slettet)

#2: Mange bruger log i samme betydning som ln, så #1 er ikke nødvendigvis forkert - men spørgerens baggrund taget i betragtning vil jeg vedgive, at det formentlig er titalslogaritmen, der er tale om.

Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.