Matematik
x^3-3x+1=0 kontinuert?
18. juni 2007 af
nubsedasse (Slettet)
Hvordan beviser jeg at ligningen i emnetitlen er kontinuert?
Gælder der en generel regel om polynomier og kontinuitet eller kan jeg evt. bruge nulreglen, så
x^3-3x+1 = x(x^2-3+1/x) så
f(x) = x^2-3 og g(x) = 1/x ?
Gælder der en generel regel om polynomier og kontinuitet eller kan jeg evt. bruge nulreglen, så
x^3-3x+1 = x(x^2-3+1/x) så
f(x) = x^2-3 og g(x) = 1/x ?
Svar #1
18. juni 2007 af peter lind
Det er meningsløst at sige en ligning er kontinuert.
Der gælder en generel regel for polynomier. Alle polynomier er kontinuerte. De 2 sidste ligninger kan du ikke bruge til noget.
Der gælder en generel regel for polynomier. Alle polynomier er kontinuerte. De 2 sidste ligninger kan du ikke bruge til noget.
Skriv et svar til: x^3-3x+1=0 kontinuert?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
