LaTeX

Forummets LaTeX version?

19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)
Hej

Sidder og leger med MathType 5c og kunne godt tænke mig at bruge det her i forummet ved at lade MathType oversætte til LaTeX.

Hvilken version skal jeg vælge i translation i MathType?

Jeg kan vælge mellem følgende:

TeX -- AMS-LaTeX
TeX -- AMS-TeX
TeX -- LaTeX 2.09 and later
TeX -- Plain TeX

Ved godt det er en fordel at fjerne fluebenet i "Include MathType code".

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2007 af Riemann

AMS-LaTeX burde køre fint, men du skal nok rette koden lidt til uanset hvad du bruger.

Sæt derefter følgende rundt om dun LaTeX-kode:

formel

XXXX skal fjernes

Svar #2
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

som det her?


Svar #3
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

Det her er koden jeg får pastet ind her:

\[
\begin{gathered}
p(x) = x^3 - 3x + 1 \hfill \ \hfill \ f(x) = x^3 \vee g(x) = - 3x + 1 \hfill \ \mathop {\lim f(x)}\limits_{h \to 0} = \frac{{(x + h)^3 - x^3 }}
{h} \hfill \ \hfill \ = \frac{{(x + h)(x + h)^2 - x^3 }}
{h} \hfill \ = \frac{{(x + h)(x^2 + 2h + h^2 ) - x^3 }}
{h} \hfill \ = \frac{{x^3 + 2hx + xh^2 + hx^2 + 2h + h^3 - x^3 }}
{h} \hfill \ = \frac{{2hx + 2h + xh^2 + hx^2 + h^3 }}
{h} \hfill \ = 2x + 2 + xh + x^2 + h^2 \hfill \ = x^2 + 2x + 2 \hfill \ \hfill \ \mathop {\lim g(x) = }\limits_{h \to 0} \frac{{ - 3(x + h) + 1 - ( - 3x + 1)}}
{h} \hfill \ = \frac{{ - 3x - 3h + 1 + 3x - 1}}
{h} \hfill \ = - 3 \hfill \ \hfill \ = > \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} p(x) = \frac{{x^2 + 2x + 2}}
{{ - 3}} \hfill \\
\end{gathered}
\]

Svar #4
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

ovenfor tilføjede jeg



men det blev til et tomt område/ blankt billede, som ved højreklik kunne sættes som baggrund :s :D

Brugbart svar (2)

Svar #5
20. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
1)
Du skal som sagt sætte

kode

(hvor du _ikke_ skal skrive ``GNU'') uden om din kode.


2)
Hvorfor alle disse \hfill? Du aligner bare med & i et align-environment i stedet for gathered.

Generelt ser din kode noget mystisk ud. ;-)

Svar #6
20. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

hfill er måske fordi den tager "ny linje" med eller?

jeg kan måske fjerne hfill fuldstændigt og se...

Svar #7
20. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

Jeg har jo copy-pasted koden fra MathType 5c. Jeg har ikke lyst til at sætte mig for meget ind i LaTeX koder, det er vidst et studie i sig selv.

Svar #8
20. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6,#7:
Eftersom det ikke er noget du selv har skrevet, kan jeg godt tillade mig at sige min mening uden at støde dig: Det er elendig LaTeX-kode!

Jeg synes bestemt du skal bruge lidt tid i sommerferien på at sætte dig ind i (La)TeX -- du vil absolut ikke fortryde det!

Brugbart svar (2)

Svar #10
23. juni 2007 af daleif (Slettet)

Tag et kig i min LaTeXbog. Automatiske kodegeneratorer til LaTeX er ofte begraenset til hvad udvilkerne mente kunne vaere nyttigt, men LaTeX kan saa meget mere.

Jeg vil lige proeve det equation noget:

Brugbart svar (2)

Svar #11
23. juni 2007 af daleif (Slettet)

Det giver da vist ikke noget som helst resultat :-(

Saa vidt jeg ved anvender forummet da mimetex.

Brugbart svar (2)

Svar #12
10. august 2007 af DeciMat (Slettet)


Skriv et svar til: Forummets LaTeX version?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.