Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

overskudsgrad/ afkastningsgrad?

19. juni 2007 af dude1111 (Slettet)
Hey
Hvad er forskellen på overskudsgrad og afkastningsgrad? for jeg forstår det som det samme?
og igen hvad er forskellen på egenkapitalens forrentning og afkastningsgrad?

håber i kan hjælpe!

Den forvirede

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af chinpo (Slettet)

Afkastningsgraden:
(Resultat før finansielle POSTER/Aktiver ultimo)*100

Overskudsgraden:
(Resultat før finansielle OMKOSTNINGER/Nettooms.)*100

Egenkapitalens forrentning:
(Resultat efter skat/GNS egenkapital)*100

Afkasningsgraden viser det gennemsnitlige afkast pr indsat kapital krone i virksomheden.
Egenkapitalens forrentning viser retabiliteten af den indsatte egenkapital.
Overskudsgraden viser hvor stor en procentdel af virksomhedens aktiviter der bliver til overskud.

Som du altså kan se, udtrykker nøgletallene forskellige ting, dog er både afkastningsgraden og egenkapitalens forrentning rentabilitetsmål!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2008 af valronn (Slettet)

Jeg sidder lige med et regnskab hvor jeg skal finde lidt nøgletal, kunne være lækkert, om i lige kunne se om jeg gør det rigtigt:

Brottoresultat 549.125
Andre eksterne udgifter -280.710
Personaleudgifter -263.034
Resultat før afskrivninger 5.381
Af-og nedskrivninger af anlægsaktiver 0
Resultat før finansielle poster 5.381
Finansielle indtægter 1.658
Finansielle udgifter -2.028
Resultat før skat 5.011
Skat af årets resultat 0
Årets resultat 5.011
Egenkapital 130.011
Aktivmasse 345.569


Så vil jeg mene at Afkastningsgrad bliver (5.011/345.569)*100= 1,4500722
Kan jeg så på nogen måde finde overskudsgrad og egenkapitalens forrentning, når jeg ikke har omsætning og hvad er GNS egenkapital?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af fidro-lol (Slettet)

Resultat før finansielle poster + finansielle indtægter / aktivmasse * 100 = 7039 / 345.569 * 100 = 2,0369... Det er ikke en virksomhed man skal investere i.. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2018 af kmfriis (Slettet)

Der er gevaldig forskel på de nøgletal, du nævner. Overskudsgraden fortæller noget om, hvor stor en del af omsætningen, der bliver til indtjening. Og afkastningsgrad fortæller noget om, hvor god en virksomhed er til at skaffe indtjening på baggrund af den investerede kapital (gennemsnitlige aktiver),

Du kan læse mere om afkastningsgraden her

Og når det kommer til egenkapitalens forrentning, så handler det om, hvor meget kapital, som investorerne kan få ud af at investere kapital i virksomheden.


Skriv et svar til: overskudsgrad/ afkastningsgrad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.